måndag 22 augusti 2011

Scener ur ett samboskap pt16


Fikade med en kompis häromveckan och vi började prata om topp 3-lösgodistjafset som jag och Rulle hade häromåret. Kompisen är lika hängiven lösgodisfantast som jag så detta kan vi tala om i år. Fast den här gången kom hon på en egen lek. Topp 3 tv-serier!

Min lista blev:
  • Six feet under
  • Sopranos
  • Vänner

Hennes blev (hoppas jag minns rätt nu, annars får du skälla på mig!):
  • Six feet under
  • L-word
  • Seinfeld
När jag kom hem tänkte jag att jag skulle introducera leken för Rappe. Givetvis tyckte han att ramarna för leken var luddiga och regelverket för otydligt.
R: - Ska man ta med de här serierna till en öde ö och BARA få konsumera dem om och om igen? För i så fall vill man ju ta serier med långa och många säsonger. Eller är det mer som en slags Oscar man delar ut till de som är absolut bäst?
F: - Jamen näe, ingen öde ö. Bara de du tycker är bäst. Men det kanske ändå är bra med en genreblandning.
R: - Allright! Då blir min lista:
  • The wire
  • Deadwood
  • The office
F: - Ingen överlappning mellan våra listor. Om det här vore ett test i Veckorevyn skulle vi nog bli rekommenderade att göra slut. Måste säga att jag är förvånad över att du inte tog med Sopranos, det gjorde jag.
R: - Jamen... SOPRANOS. Den behöver man ju inte ta med, den är ju liksom... given.
F: - Öh? Är du dum eller, vad då given? Inga serier är givna, din lista är din lista.
R: - Men ska man ta med sånt är ju listan för kort!!!
F: - Poängen är att det ska vara kort, hade det varit "nämn dina topp 56 tv-serier" hade det inte varit så mycket en lek som bara en lista med serier du kollar på.
R: - Men det är ju som om någon skulle säga "nämn dina 3 favoriämnen", då tänker man ju typ gadolinium, för att dess Curie-temperatur ligger vid rumstemperatur eller cerium, för dess grunda 4f-tillstånd. Inte fan tänker man "åh, syre måste jag ju ha med!".
F: - JO OM MAN GILLAR ATT ANDAS! Du kan ju inte lägga undan några favo-favoriter bara för att du tycker de är för självklara för att uppta en plats på listan.
R: - Jo.
F: - Så, för att sammanfatta: Sopranos är som syre för dig?
R: - Ja.
F: - Men det får inte uppta en plats på Topp 3-listan?
R: - Nä...

F ö har Rulles hobbyafasi nu fött fram detta:
- "åka utomlandskortet" = passet
- lyssnarhuvuden (???) = hörlurar

Och jag håller på att åka ut från Drömstipendiet. :( Om ni gillar mig det minsta lillalilla så borde ni twittra och facebooka länken och shame:a alla era vänner och bekanta att rösta på mig. Ja, jag shame:ar just nu DIG. Funkar det? Hoppas! 500 röster borde jag väl kunna få ihop?
---->RÖSTA RÖSTA RÖSTA<----
---->SPRID SPRID SPRID<----

Puss på er!

4 kommentarer:

Fiat sa...

Jag ska snart se Sopranos för första gången i mitt liv. The Wire är den bästa serie jag har sett, och Vänner den mest överskattade. Det gör mig lite ledsen, eftersom att jag av princip vill tycka att din serielista är bäst - men nu håller jag på Ruperts. Gillade även Deadwood och the Office. Six feet under var fantastiskt i tre säsonger, sedan blev det bara... blaj.

Vintagesmulor sa...

Åh, Sopranos! Lyllos dig som inte sett den än. Jag har inte sett The wire. Alla älskar den ju, men jag fastnade på första avsnittet. Ska göra ett nytt försök snart. Håller just nu på att se igenom Breaking bad, The Wire blir nästa sträckkollning.

Vänner, överskattad? Näää! Ross & Rachel, vår tids största tjärlekshistoria (förutom Måns och Marie </3 då). The office har jag aldrig orkat med.

Hur skulle din favolista se ut? The Wire är med antar jag?

Fiat sa...

The Wire, Mad Man och Brideshead Revisited. Tror jag. Alltså jag vill ju ha med Twin Peaks bara för att (har trots allt hyllningstatuering), men jag har sett serien tolv gånger nu och tror att det har fått mig att tröttna lite.

Hade svårt för Office i början, men tvångstittade tills jag var fast. Måste dock gå ut ur rummet när det blir för pinsamt.

Vänner är ju bara såååå nittiotal alltså!

Anonym sa...

Twin peaks behöver man inte heller ha med! Sopranos och Twin Peaks är som tårtbottnar och nu diskuterar vi bara om det ska bli en marsipantårta eller sen Schwarzwald. Dessa serier är förutsättningar för de andra. De är Ymer och Tiamat.