söndag 28 februari 2010

BSUAAVUUIEES. (Prosit? Nej!)

Jag har inga bokstavsdiagnoser, men jag borde nog ha en. Den är nog inte godkänd av svenska.. sjukdomsgodkännarstyrelsen. BSUAAVUUIEES är förkortningen. Låter som en nysning. Jag och Rulle har den, we got it bad. Utläses: Blir Sjukt Uttråkad Av Att Vara Utan Underhållning I En Enda Sekund. Vi behöver alltså yttre stimuli hela tiden. Och då menar jag HELA tiden!

När jag och Rullschki flyttade ihop var vi två personer på en yta av ~30 kvadrat. Och hade två par sladdlösa hörlurar som användes JÄMT. Tyvärr dog ett par bäddsoffedöden (de blev inbäddade och ihopvikta i sängen = kras) och de andra blev gamla och självdog. Att inte ha något par alls var inget alternativ, så vi inhandlade ett par nya. Som vi nu måste dela på (läs: slåss om).

Under natten ligger de kanske på laddning, om ingen av oss somnat med dem på. Annars används de när man sitter vid datorn, när man går ut med soporna, när man lagar mat, när man diskar, när man badar. Så ser stimulin ut på hemmafronten. Den täcks upp av mp3-spelare fulla med ljudböcker, podcasts och Rulles senaste snilleblixt: rippa ljudet från serier man sett så många gånger att man kan scenerna utantill. Och så givetvis vanliga, hederliga böcker.

Det finns något för alla tillfällen som skulle kunna erbjuda en sysslolös sekund. Är man ute och går till exempel, kan man antingen läsa en bok eller lyssna på en bok. Lämnar man huset måste man alltid vara förberedd på att uttråkning och dötid kan uppstå. Oavsett om man ska till affärn eller Nobelfesten. Vi var väldigt lika på den punkten redan när vi träffades. Vi kunde gå på stan ihop, sida vid sida, med näsan i varsin bok. Men jag märkte snart att Ralle var värre än mig. Tiden det tog för TV:n att komma igång från det att man tryckt på knappen var för lång, han slet upp sin bok och hann läsa ett par ord. Och så var det ju det där med duschen.

Jag hade på nåt vis gett upp den zonen, duschen. Erkänt mig besegrad av den. Med all sin väta som luckrar upp böcker och dödar elekricitet är den tristessens högborg. Ingen ljudbok eller tidning överlever en dusch.

Men en kväll när jag gick in i badrummet för att borsta tänderna såg jag något. Ralle stod i duschen. Bara ena armen och huvudet stack ut. Glasögonen på och en bok fastklämd i handen i slutet på den raka armen. Han duschläste.

Var jag inte kär innan föll jag handlöst där och då. BSUAAVUUIEES.

Tydligen funkade inte äpplet i förra inlägget för de som har PC (pestiga compjuterz). Men för oss som har mac (maximalt asbra compjuterz) kan man trycka alt + a = äpple!

Och ha! För första gången har jag över 100 auktioner ute på Tradera. Jag kan alltså säga att jag har hundratals auktioner ute. In och köp nåt vettja. -> KLICK!























Puss och kram!

Inga kommentarer: