söndag 5 april 2009

Handskar, handens aftonklänning.


Handsken. Denna handens fängelse under en stor del av 1900-talet. Varje finger fick sin egen lilla cell, pang bom stängt. Ingen idé att fixa naglarna, de syns ju ändå inte. Och aldrig fick man känna bäbishud mot sin hand, och hur känns egentligen tyget i den där klänningen? Ingen som vet, ingen som vet. Men nu är vi fria, både höger och vänster! Fria att känna på varenda liten rabieshund och smutsiga handtag.



Nu är händerna frisläppta! Så, bör vi inte behålla det så? Jag säger - nja. Jag väljer att inte se handskarna som ett fängelse, utan som en skyddande kokong. En blomma som sluter sina skyddande blad runt ett skört innandöme. Halleluja!

I skrivande stund är jag så långt ifrån en söt liten dam som man kan komma. Jag har ingen frisyr, ett grått noppigt linne och ett par mjukisbrallor instoppade i strumporna. Så tro mig när jag säger att jag inte tycker att man ska trippa runt med handskar jämt. Det är inte det jag försöker sälja in här.

Men ända sen jag var en liten fjortis har jag tyckt att det lättaste sättet att känna sig lite fin är accessoarer. Och handskar är nog det allra bästaste sättet. Det låter så oerhört fånigt när man säger det, men har du testat? När man går ut med ett par söta handskar på händerna så sträcker man liksom lite extra på sig. Man känner sig fin, speciell.

För idag är det i stort sett ingen som har handskar som en accessoar, utan man drar på sig några, av restgarner hemstickade, tumvantar på vintern och tar av dem till våren. Men resten av året då?

Handen är en synlig kroppsdel som hos de flesta går helt utan utsmyckning! Jag skulle vilja säga att handsken är handens aftonklänning. Fast den kan lika gärna vara handens.. fin-kjol. För det är ju det som är det bästa med handskar, de går att matcha ihop med i stort sett alla stilar och alla outfits. De tar knappt någon plats i garderoben och de är lättskötta och lättförvarade.


Och handskar finns i så sjuuuukt många olika material och färger och längder. Man kan variera i all evighet!


Okej, nu går vi vidare med en massa inspirationsbilder! Alla är tagna av mig och alla handskar är mina, eller har varit mina. Enjoy!


















Inga kommentarer: