söndag 26 april 2009

Hur fullt är ett tåg? Och en bildgåta.

Jag har ett distansförhållande, det är inte långt emellan oss egentligen - tar under en timme med tåg. 52 minuter. Ibland svischar de där minuterna förbi, det går nästan FÖR fort. Men aldrig på söndagar, på söndagar står tiden stilla.

På söndagar måste man dela tåg med alla som ska åka från Stockholm till Göteborg, och ja, det råkar vara ungefär HELA Göteborg. De har av någon anledning åkt till Stockholm över helgen och är nu på väg hem. Det är en salig blandning av äldre par, bakfulla rockerkids och småbarnsfamiljer med barnvagnar och kexsmulor, i mungiporna.

Jag försöker alltid att undvika att åka hem på söndagar, men ibland har jag inget val. Idag var en sån dag.

Att säga att tåget är fullt är en grov underdrift. Månen är kanske full, Tommy Körberg är definitivt full, men intercity-tåget mellan Stockholm och Göteborg valfri söndag runt lunch är smockat. Ni vet när man ser nyhetsinslag och filmer från Indien och sånt? När folk sitter på busstaken och hänger ut genom tågfönstren? Så är det inte. Men det är den svenska motsvarigheten till det! Nämligen att man står och klibbar ihop med ett gäng okända människor.

Idag hände dock någonting underligt, jag fick en sittplats! Ja, alltså på söndagar innebär sittplats att man får tillräckligt med golvutrymme för att sätta sig ner, inte att man får en stol att sitta i (haha! skämtare där). För det mesta får man bara nog med plats för fötterna, inget rövutrymme. Men idag lyckades jag sno åt mig ett trappsteg, kändes riktigt lyxigt. Ända tills röven somnade mellan mig och det räfflade metallgolvet. Nåväl, det är iaf bättre än för några veckor sen. Då stod jag i en svettig dubbelmacka mellan två tanter. Det måste ha varit "luktande maträtternas dag" för varenda jäkel snacksade på något stinkande. Apelsiner blandades med salami och tonfisk och kaviar och ägg. Och allt strösslades med svett. Och barnens tårar, som ett domino, det började i ena änden av tåget och fortplantade sig genom alla vagnar.

Personalen som ropar ut i högtalarna: - Vi vet att det är väldigt fullt idag. Men vi följer våra regler som säger att vi ska släppa på folk ända tills det är helt fullt, alltså tills dörrarna inte går att stänga. Först då räknas en vagn som full.

Aha, så det är inte förrän då som en vagn är smockfull. Eller som jag säger, Tommy Körberg goes on vinprovning-full. Aja, idag var den bara Tommy Körberg runt lunch-full, så jag har väl ingen anledning att klaga.

Över till något annat. Någon som vet vad det här är för märke? Det gröna alltså. Har hittat liknande i flera av mina vintage-väskor, oftast i de som är lite finare. Någon som vet vad det är? Jag har googlat sönder fingrarna men kommer ingenstans! Den som har svaret får givetvis en present. :*

4 kommentarer:

Margareta sa...

Hej!
Västen med gobeläng som ni hade på tradera missade jag. När jag skulle kolla nu ikväll så måste den ha tagit slut.
Är den fortfarande till salu?

Mvh

Vintagesmulor sa...

Hej hej!

Absolut, maila mig på vintagesmulor@gmail.com så kan vi göra business! :)

/F

cohen sa...

hah, du skriver väldigt underhållande, sitter här och fnissar för mig själv. trevligt trevligt :)

Vintagesmulor sa...

Men vad snällt, tack! :)