onsdag 7 april 2010

Hjälp dig själv ur självhjälpsfällan!

Det finns mycket saker man kan bli beroende av. Och behöva hjälp ur. Alkoholberoende. Heroinmissbruk. Sociala medier-beroende.

Det sistnämnda är när man måste uppdatera sin blogg/twitter/facebook hela tiden. Såg på Efter tio för nån vecka sen, då snackade de om det fenomenet. Hur vanligt det blir och hur farligt det är!!! Med i studion fanns bl a Egoina, en stor bloggare. Hon lever på sitt bloggande och ansåg sig inte ha något problem med det, så varför just hon var där var lite oklart. Men Malou ville gärna prata om beroenden och besatthet, inte om att kunna leva på sitt bloggande. Så hela tiden försökte hon styra in samtalet där. När Egoina inte gick med på att kalla sig själv beroende, gick Malou över huvudet på henne och frågade någon beroendespecialist ifall Egoina var beroende och hur hon ska komma ur detta. Äh, så jävla fjamsigt.

Klart man lägger några timmar om dagen på att uppdatera sin blogg om det är ens jobb. Är man beroende då? Malou borde kanske göra interventions på vilket kontor som helst. Slita pappersbuntar ur händerna på förvirrade sekreterare.
- DU ÄR BEROENDE AV ATT ARKIVERA DE HÄR FILERNA!!!!


Jag skulle säga att Malou är beroende av att sitta och vara menlös i tv. Hah, nu kom jag och tänka på en sågning jag läst om Malou! Måste hitta den... Hmm.. Här! HAHA! Av Sandra Engström i Nöjesguiden. Krönikan är 3,5 år gammal men ändå lika aktuell. Ett utdrag:

Sveriges sämsta programledare, tv-journalist och debattledare Malou von Sievers har av TV4 lanserats som Sveriges Oprah och blandar självmord med blomster-skötsel i två timmar i Efter tio. Malou praktiserar självmassage över de rynkiga rödflammiga brösten med samma döda blick som när hon intervjuar överlevare från diskoteksbranden i Göteborg, och det är en ren plåga för oss som tittar. Som en ko på väg till slakteriet fortsätter hon att idissla trots att hon måste veta att sändningstiden är ett sätt för TV4 att säga "Malou, vi ska nog inte ses mer".


När jag googlade på Egoina såg jag att hennes mamma också bloggar. Under namnet "egoinasmamma". Ämen vafan. Jag hatar verkligen när folk ska vara "Johans pappa" eller "Emils mamma". Är ni ingen egen person? Är ni BARA en mamma eller en pappa åt en liten prins/prinsessa? Skärpning. I det här fallet handlar det visserligen bara om att åka snålskjuts, vilket är behövligt. Har inte sett en tråkigare blogg sen.. någonsin. Att kolla på hur en formfranska börjar mögla skulle vara roligare än att följa den där bloggen. Som ändå får 40 kommentarer när hon skriver att hon ska börja spela Bingolotto.

I alla fall, det här inläggets rubrik syftar på en artikel jag hittade i Metro. "Led dig själv ur självhjälpsfällan". Fan vad journalisten måste jobbat med den rubriken.
- Jag kan ju inte skriva "Hjälp dig själv ur självhjälpsfällan", det blir lite motsägelsefullt. "Ta dig ur självhjälpsfällan"? Njaeee. "Led dig själv ur självhjälpsfällan"? Ja! Perfekt!

Perfekt alltså. Eller ÄR det det? Haha, så JÄVLA dum artikel. Det handlar om en kille som fastnade i "självhjälpsfällan". Och nu hjälper han andra (alltså säljer föreläsningar) om hur man ska hjälpa sig själv att sluta lyssna på alla dessa självhjälpsföreläsningar. Det är ju för dumt för att vara sant.

Jag ska skriva en bok tror jag. "Hur du blir rik snabbt!" - catchy titel va? Inuti ska alla sidor vara blanka, utom den sista. Där står det: "börja med att sluta lägga ut pengar på såna här skitböcker".

Puss!

5 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Haaahaha
lite väl elak recension du citerar men resten - träffsäkert!

in cell sa...

hehe...låter som en genial artikel, på dumskalan alltså.

har knappt sett malou men de få gånger jag gjort det så harjag coskå lagt märket till hennes döda blick. jag trodde att det var en dålig grej att inte ha någon utstrålning när man jobbar på teve, men uppenbarligen inte. Inte ifall man tittar på teve 4:s programledarstall.

I en perfekt värld skulle Christopher(?) från Kobra och Brian Cox från BBC leda alla program, överallt.

in cell sa...

jo, en sak till... jag tycker tyvärr att det är väldigt trist att så fort en kvinna ska kritiseras så dras det till med 'ko-metaforen'. det är så gjort, så tråkigt, så uppenbart och framförallt rätt sexistiskt.

Vintagesmulor sa...

Maria-Thérèse: Haha, tack! :D

in cell: Mjo, mycket till utstrålning har hon inte. Men egentligen tycker jag nog att programupplägget är värre än henne. Hon är då rakt ingen stjärna, men jag tror inte att någon kan lysa i ett så meningslöst program. Det ska vara en skön, vardagsrumsstämning, fast med gripande intervjuer. OCH LIVSSTILSINSLAG! Att klämma in "så här myser du till din balkong", "jag lever med MS" och "Ragnars Jazztrio spelar låtar från sin nya skiva" på samma timme blir jävligt.. konstigt.

Jo, ko-metaforen var jävligt done. Jag har nog mer överseende med den för att en kvinna skrivit krönikan. Men ja, en sågning av den typen behöver inte förlita sig på finess eller nyskapande, det räcker med att vara brutalt elak.

Maddis sa...

HAHA!
Puss!

:D