torsdag 22 april 2010

Kål - not cool.

Det här med gamla människor och mat som luktar bajs. Vad är grejen med det egentligen?

Ibland går jag runt i lägenheten och undrar varför det stinker gammal kattlåda och diarréig kattröv (mina katter och deras kattlåda är ju 15 mil härifrån). Går runt och sniffar mig mot avlopp och Rulles kalsonger. men kan inte hitta boven i dramat. Förrän jag bestämmer mig för att det måste vara soporna, "de ska ut!" och öppnar trapphusdörren - och ryggar tillbaka. Sväljer en sur uppstötning. Att någon skulle vilja ÄTA det som luktar så där - det är obegripligt. Jag vill dränka det i WC-anka och spola tre gånger. Och vädra. Och sätta upp en förlåt-lapp i hissen.

Jag tänker mig stanken som en sån där grön dimma, som i tecknade serier när något luktar illa. Den färdas från stekpannan eller ugnen hos den som lagar maten och uppför eller nerför trappor (vet inte på vilken våning denne bor), in genom våra dörrspringor och rätt upp i min hjärna genom näsan.

Så vad handlar det här om? Den här besattheten av rövluktande mat. Är det någon slags likgiltighet inför livets och människans meningslöshet? "Allt kommer ändå ut som skit, så varför anstränga sig?" typ.

Fast visst, nu är jag lite orättvis kanske. Jag har inga belägg för att det är husets äldre invånare som lagar denna stinkande mat, det kanske är de yngre? Är det någon ny trend att kids börjar laga mat som består till 98% av kål? KålKids. Skapa en grupp på Facebook så jag kan hålla koll på er!

Någon gång skulle jag vilja kunna komma in i trapphuset och känna lukten av pannkakor eller tacos eller.. vitlök. Istället för pannkaka, silad och processad och utpressad genom en människa.




Nu ska jag lägga in den här klänningen i webshoppen! Har fortfarande inget öppningsdatum, men jag hoppas att det blir snart i alla fall. Vill så gärna visa allt arbete jag lagt ner och alla fina grejer jag har!


Puss!

8 kommentarer:

Ullis sa...

haha vafan Frida.. kål regerar!! asså kålpudding är typ GUD! men ja.. gamla gör konstig kål.. sladdrig och grå.. jag förstår vad du menar! :D farmor gjorde sån kål.. gråbrun och illaluktande.. undrar vad maträtten heter? gråbrun stinklåda?

Ullis sa...

btw, klänningen är GORGEOUS!

verifieringen.. erhm.. peeflast? o_O

Anna sa...

Amen fi fan. Då jag vuxit upp med en mor som ständigt kört bantningsdieter med kålsoppa, så kan jag säga: I feel your pain, sistah!
Om möjligt luktar det ju ännu jävligare när det passerat kroppen.

Vintagesmulor sa...

Ladyn: Jag tror tamejfan att det är gråbrun stinklåda de lagar här i huset jämt! :/

Anna: Det kanske det är därför det stinker så länge här. Först när de lagar maten. Sen när de "gör sig av med" maten. Och dagen efter äter de rester. Och gör sig av med den. Never ending cycle of stank!

funbun sa...

OJ! vilken fin klänning!

Vintagesmulor sa...

funbun: Visst är den! Kommer finnas att köpa i min webshop när den öppnar. :)

ica hannah sa...

gaaah! den här klänningen vill jag ha! vad är det för strlk?

mvh ica Hannah

Vintagesmulor sa...

Häj Ica-Hannah! :D Ungefär storlek 44! Kanske funkar på en 42 också, vet inte om den är lika snygg när den sitter lite lösare dock.