tisdag 20 april 2010

De bästa sämsta dokusåporna.

Klockan är tjugo över åtta (nu är den tjugo över nio, det har tagit en timme att skriva klart inlägget!) och jag har varit vaken i snart två timmar (galet! men när solen hostar mig i ansiktet och pojkvännen mal kaffebönor är det lätt att vakna). Har druckit te, ätit två mackor med ost och gurka samt redigerat några bilder.

Jag har även kollat på 1,5 avsnitt av The bad girls club (sen sa megavideo STOPP!). Någon som sett det? Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar den där typen av dokusåpor. Alltså - stäng in ett gäng explosiva idioter i ett hus och.. se vad som händer. Inte Big Brother, det blir för sterilt. Det var ett experiment som kittlade oss på rätt ställe för 10 år sen, nu behöver man inte låsa in folk för att skapa drama. Tvärtom!



Fridas lista över bästa dokusåporna där idioter slängs in i ett hus och börjar kalla varandra HO'BAG och SKANKBOX och TRASHYASSBITCH:



5. The Real World
Antal säsonger: 23
Den officiella poängen: Att 7 främlingar ska leva tillsammans i ett hus och jobba.
Den riktiga poängen: Att ta 7 stereotyper som passar illa ihop med varandra (homofob - homosexuell, slampa - amish, etc) och hoppas på bråk. Dessutom tvingar man deltagarna att jobba, vilket ska leda till lite strul eftersom de oftast är ute och festar.
Antal fistfights: Obetydlig mängd.
Betyg: 3/5. Vissa säsonger är smaskiga, andra är helt poänglösa. Därav medelbetyget.



4. The Girls of Hedsor Hall
Antal säsonger: 1.
Den officiella poängen: Att ta ett gäng out of control tjejer till England och uppfostra dem. Tänk My Fair Lady.
Den egentliga poängen: Att hetsa tjejerna mot varandra, skapa bråk och intriger. Tänk My Fair Lady - med Eliza Dolittle på crack. I AIN'T DOIN' THAT, YOU BITCHASSMOTHAFUCKA'!
Antal fistfights: Medel.
Betyg: 3/5. Det är roligt att se hur galet de brukar bete sig. När de spelar upp videos hemifrån på tjejerna, och de sitter med händerna i knät, röda kinder och blicken fastnaglad i golvet. Alltmedan deras video-jag drar body-shots från en strippa, drar ut någon tjejs löshår och får en bot för public urination. Men när de sen ska lära sig binda blommor och sitta med korslagda ben är det en riktig snoozefest.




3. Tool Academy
Antal säsonger: 3.
Den officiella poängen: Att ta ett gäng "tools" (svin, as, rövhål) och få ordning på dem. Deras illa behandlade fruar/flickvänner är de som anmält dem. Varje vecka går de igenom en ny lektion och kämpar om att få en badge. Ämnena är t. ex: commitment, fidelity, honesty. Den som är kvar i slutet vinner pengar.
Den egentliga poängen: Att visa upp dessa grisar i sin fulla prakt, med hjälp av videofilmer och lögndetektortest. I början säger sig produktionsbolaget leta efter deltagare till "The ultimate party-man!" eller nåt sånt. Och för att komma med i programmet och ha chans att vinna pengar ska de visa hur de festar. Killarna sätter igång, de hånglar med strippor och inhalerar Jägermeister och streakar - när plötsligt deras fruar/tjejer kommer in och en Tool academy-skylt exponeras. Wooooops! Sen fortsätter förnedringen med fler videofilmer, otroheter, lögner etc.
Antal fistfights: Låg/medel.
Betyg: 4/5. En svag fyra. Terapitimmarna och meningslösa tävlingar upptar största delen av programmet. Vilket är totalt ointressant. Men alla dessa förinspelade videofilmer leder till en hel del "you *beeep*ing *beeep* *beeep* mother*beeep*". Och det drar ändå upp betyget ett snäpp!




2. Jersey shore
Antal säsonger: 1 (men en till kommer till sommarn, tjoho!).
Den officiella poängen: Att ett gäng guidos och guidettes (se bild nedan) ska ha sköj en sommar vid stranden.
Den egentliga poängen: Att ett gäng puckade, men älskvärda, guidos och guidettes ska ha en sköj sommar i solariet.
Antal fistfights: Medel.
Betyg: 5/5. Den som castade Jersey Shore borde få ett pris av något slag. Serien har blivit ENORM i USA och alla medverkanden har blivit stjärnor. I vanliga fall är de som blir mest omtalade och ihågkomna från dokusåpor, de som är störst idioter. Men här.. ja jag vet inte. Man blir liksom lite kär i dem allihop. De är som fabeldjur. Från en helt annan värld. Där hårvax är hårdvaluta och solarielampor utsöndrar syre.



1. The Bad girls club
Antal säsonger: 4.
Den officiella poängen: Öh.. Att de dåliga tjejerna ska bättra sig kanske? Fast inget görs aktivt för att detta ska ske (terapi och sånt är tråkig tv).
Den egentliga poängen: Att kasta in en hög med HELgalna tjejer i ett hus. De skriker och slåss för ingenting och det är spännande att se vem som först dödar vem.
Antal fistfights: Mer än alla andra tv-program i hela världen sammanlagt.
Betyg: 5/5.

Tanisha från säsong 2 var en riktig bråkstake, här är lite smakprov.






Har du tröttnat kan du väl iaf hoppa till 1:30 i klippet nedan. POP OFF, POP OFF, POP OFF, POP OFF!



Nu måste jag faktiskt jobba, det här tog längre tid än räknat. Hoppas ni kollar på serierna jag tipsat om så vi kan diskutera dem sen! :D

Puss!

5 kommentarer:

Ullis sa...

jag har sett det där Tool-grejen! fast vafan hette det här.. sämsta pojkvännen-whatev.. det var.. intressant.. de klädde ut sig till farbröder.. av någon anledning.. jag förstod inte riktigt poängen, för det stod bara på i bakgrunden :D men stolt över att jag sett det! :D

lovisa/polichinelle sa...

haha! riktigt roliga beskrivningar på typexempel av program som jag avskyr :)

amanda löwenberg sa...

Oj oj oj, dokusåpor kan man ju skriva en bok om! Har du sett NYC prep? Lite som gossip girl fast på riktigt. Visas på sexan lite skumma tider på söndagar.

Anna sa...

Vad säger man... du fick mig att fastna på youtube... i en timme! I feel so bad... but... can you smile when you feel so bad???

Vintagesmulor sa...

Ladyn: Poängerna i dessa serier är ofta lite oklart.. Men kul med fistfights är det!

Lovisa: Tack. :D

Amanda: Nej det har jag inte sett! Det måste jag kolla på, tack för tipset!

Anna: Hahaha touché!